Arbo-technisch – Revopal

Het gewicht van pallets heeft impact op uw medewerkers

Vallende pallets hebben een aantal dodelijke ongevallen veroorzaakt, maar de risico’s van vallende pallets worden vaak niet volledig gewaardeerd. Bovendien is het aantal letsels in verband met het hanteren en tillen van pallets ook zwaar onderschat.

Van elke 100.000 werknemers (alle banen, inclusief ‘desk-jobs’) wordt gemeld dat 1.420 lichamelijk aandoeningen oplopen tijdens hun werk. Deze groep heeft een gemiddeld verlies van 14 werkdagen, wat voor de werkgever veel geld kan kosten. Van alle werk gerelateerde aandoeningen, kan 35% worden toegewezen aan lichamelijke aandoeningen en verwondingen. Het werkdagenverlies gerelateerd aan lichamelijke aandoeningen is gemiddeld goed voor 24% van het totale verlies aan werkdagen per jaar. Merk op dat dit niet allemaal het resultaat is van pallets, maar wel het gevolg is van handelingen in handmatig werken, wat vaak neerkomt op het tillen en verplaatsen van materialen.

In het verleden was één van de grootste zorgen voor kartonnen pallets het gebrek aan sterkte.
Samengeperste kartonnen pallets, ook wel “eco-pallets” genoemd, worden vaak gebruikt voor lichte ladingen en één-richting doeleinden gebruikt. Hierdoor is de perceptie ontstaan dat alle kartonnen pallets geen sterkte bevatten en tevens zijn die pallets ook ontwikkeld voor de desbetreffende doeleinden. Tegenwoordig worden kartonnen pallets in toenemende mate gebruikt voor ladingen die vergelijkbaar zijn met hout. Onze Revopallet is ontwikkeld om het maximale uit de draagkracht te halen met een max. van 750kg.