0 items

Revopal streeft naar een circulaire economie

Circulaire economie

Circulaire economie

Een circulaire economie is een economisch systeem dat gericht is op het maximaliseren van het hergebruik van producten en grondstoffen en het minimaliseren van afval en vervuiling. In tegenstelling tot het traditionele lineaire model van ‘nemen, maken, gebruiken en weggooien’, richt een circulaire economie zich op het sluiten van kringlopen. Dit betekent dat producten zoveel mogelijk worden hergebruikt en gerecycled, zodat de waarde ervan behouden blijft.

Het voorkomen van zoveel mogelijk afval en het zo efficiënt mogelijk gebruiken van grondstoffen wordt bereikt door:

  • Producten en processen herontwerpen
  • Materialen en producten hergebruiken en recyclen
  • De waarde van grondstoffen zo hoog mogelijk te houden

 

Volledig gerecycled karton

De kartonnen pallets van Revopal worden gemaakt van volledig gerecycled karton. Hierdoor wordt er een milieuvriendelijke en duurzame oplossing gecreëerd voor bedrijven die op zoek zijn naar alternatieven voor houten of kunststof pallets.

MVO & Maatschappelijke productie

Het gebruik van kartonnen pallets kunnen een belangrijke bijdrage leveren aan maatschappelijk verantwoord ondernemen. Maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO) houdt in dat bedrijven hun verantwoordelijkheid nemen voor hun impact op de samenleving en het milieu.

Minder ontbossing

Kartonnen pallets kunnen bijdragen aan minder ontbossing, omdat ze in tegenstelling tot de traditionele houten pallets geen nieuwe grondstoffen nodig hebben voor hun productie. De houten pallets worden vaak gemaakt van nieuw hout, wat kan leiden tot ontbossing.