0 items

Waarom zijn de kartonnen pallets van Revopal een circulair product?

De kartonnen pallets van Revopal zijn een circulair product, omdat ze gemaakt zijn van volledig gerecycled karton en na gebruik volledig recyclebaar zijn. Dit draagt bij aan het verminderen van afval en het behoud van natuurlijke hulpbronnen.

Aangezien de kartonnen pallets gemaakt zijn van volledig gerecycled karton betekent dit dat ze worden geproduceerd met behulp van al bestaande materialen. Hierdoor vermindert dit de hoeveelheid nieuw materiaal die nodig is om de kartonnen pallets te maken en vermindert dit de druk op de natuurlijke hulpbronnen.

 

Doordat de kartonnen pallets na gebruik gerecycled kunnen worden tot nieuw karton of papier betekent dit dat de materialen niet worden weggegooid als afval. In plaats daarvan worden de materialen gebruikt om nieuwe producten te maken. Hierdoor wordt de levensduur van het materiaal verlengd en wordt de hoeveelheid afval vermindert.

Door te kiezen voor kartonnen pallets in plaats van traditionele houten pallets, kunnen bedrijven bijdragen aan een circulaire economie en een duurzamere toekomst.

De voordelen van de kartonnen pallets van Revopal

Lichtgewicht

Het gewicht van de kartonnen pallets van Revopal ligt tussen de 0,65 en 6,36kg en zijn voor pallets betreft een lichtgewicht.

Geen ISPM 15 regelgeving

De kartonnen pallets van Revopal zijn vrijgesteld van de ISPM 15 regelgeving, omdat ze niet gemaakt zijn van hout.

Ergonomisch design

De kartonnen pallets van Revopal hebben een ergonomisch ontwerp, omdat ze geen splinters en/of spijkers bevatten.

Efficiëntie

De kartonnen pallets van Revopal kunnen zorgen voor een efficiëntere manier van werken tijdens intern als extern gebruik

Geen ruilsysteem

In tegenstelling tot de traditionele houten pallets zijn de kartonnen pallets van Revopal recyclebaar en hebben ze geen ruilsysteem nodig.

Maatwerkoplossingen

Het is van cruciaal belang in de logistieke sector om zo efficiënt mogelijk om te gaan met de ruimte die er is tijdens transport.